Adam di Kampung Daddy

Assalamualaikum semua!

Hari tu, Adam dah janji nak cerita pasal Adam balik kampung Daddy kat Temoh, Perak. Minta maaf lambat tulis. Saja nak kasi saspen. Hehe! Anyway, kami sekeluarga balik hujung minggu je sebab Daddy tak nak ambil cuti banyak kerja hari Isnin. Bertolak hari tu kan lepas maghrib Jumaat, jadi sampai rumah Abahtuk pun dah agak lewat malam. Sembang tak lama sangat, Adam pun ngantuk, terus masuk bilik tidur dengan Daddy. Maktuk boleh pulak layan cerita Braveheart malam tu sampai pukul 3 pagi. Wahh! Tak sangka Maktuk minat dengan Mel Gibson rupanya haha!
Ni gambar keesokkan pagi. Gambar Adam dengan Maktuk. Maktuk nih dasat la. Tido lambat pun still boleh bangun pagi lagi. Wah! Ilmu apa Maktuk pakai ni? Kat belakang tu gambar Daddy duk lepak atas sofa sambil baca paper.
Tengah hari sket, Abahtuk ajak Adam pergi melawat Onyang kat Kampar, Perak. Onyang nih emak Abahtuk. Dia duk sorang-sorang je sebab TokNyang dah meninggal accident motor. Ni gambar Onyang suapkan air zamzam kat Adam. Sedap lah Onyang!! Kenapa Adam rasa macam pernah rasa je air zamzam ni ek? Owh, dulu masa Adam lahir pun Daddy ada suapkan air zamzam kat Adam. Patutlah rasa cam familiar je.
Gambar closeup Adam dengan Abahtuk. Hehe, Abahtuk nih best! Dia rajin layan Adam sembang. Abahtuk pun selalu telefon Daddy tanya pasal Adam. Wah, cucu kesayangan la katakan. Hehehe. Habis, cucu Abahtuk semua yang lain duduk overseas. Adam sorang je lah cucu Abahtuk kat Malaysia ni.
Sebelum balik Kolumpo, kami semua singgah rumah TokNek pulak. TokNek ni emak kepada Maktuk. Senang kan? Rumah TokNek dengan rumah Onyang dua-dua dekat Kampar, senang nak melawat dua-dua. Mula-mula sampai rumah TokNek, TokNek takde plak. Rupanya tengah pergi membuat lawatan sosial ke rumah-rumah jiran kat situ. TokNek nih peramah orangnya. Semua orang pun dia boleh kawan. Dengan Apek Cina jual ikan rebus kat market tu pun TokNek boleh bantai sembang berjam-jam. Hahaha! *jangan marah TokNek! Adam gurau je*
Singgah rumah TokNek sekejap je pun. Pastu, kami sekeluarga balik. Best la, balik kampung. Daddy, lain kali kita balik lagi yer. Best!!!

6 comments:

  1. salam. huhu~
    bestnye balik kg kan..bestnye lg bile ade atok n nenek, mummy n daddy..
    sedihnya saye ble teringat kat arwah2 tu..huhu~

    ReplyDelete
  2. best nye dia balik kg..tersengih jer yer adam.. jeles3

    ReplyDelete
  3. waaaa bukan main adam berjalannn

    ReplyDelete
  4. untungnye adam, bleh belajar byk petua org2 lama tuh.. otai beb!! adam, tlg tyakan dorang apa petua nak jadik kaya..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Cerita Adam, Daddy dan Mummy © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair