Gambar Adam kena dera??!!

Assalamualaikum semua!

Hah? Biar betol Adam kena dera??!! Siapa yang berani bagi sebijik kat mata Adam yang kiyut miyut ni hah? Sungguh tak berperikemanusiaan betul. Habis merah bertanda muka Adam.
Tengok tu! Ish ish ish, tak patut sungguh. Tang tangan pun sanggup nak buat? Adam ni kan kecik lagi, tolonglah jangan dera Adam!! Tak kesian ke korang nak dera-dera Adam ni? Ini memang nak kena repot kat pihak berkuasa karang nih!!

Eh eh! Sebelum korang semua buat repot bagi pihak Adam, sila ambil perhatian bahawa bukan Mummy dan Daddy yang dera Adam. Yang dera Adam semalam adalah encik NYAMUK yang sungguh durjana. Tengok la kesan-kesan penderaan yang dialami Adam setelah bangun pagi tadi. Binawe punya nyamuk!! Habis tak hensem dah Adam. Karang kena suruh Daddy pergi repot dekat management office suruh diorang buat fogging. Pantang bukak tingkap sket malam-malam, habis diorang kendurikan badan Adam ni, huh!!
Walaupun Adam ni telah didera dan dikenduri-kendara oleh spesies nyamuk ni semalam, Adam masih boleh tersenyum kontrol macho lagi time bangun pagi dengan Mummy. Tapi ishh rasa tak best la. Kena pulak nyamuk tu geget betul-betul bawah mata kiri Adam. Geram betol dengan encik NYAMUK !! Jaga korang, malam nih Daddy Adam dah beli segala macam perkakas nak berperang dengan korang. Tunggulah!

23 comments:

  1. aduiii adam ni merisokan auntie jek, auntie baru nak wat repot polis da neh hehe

    cian dia..abes lebam2..nnt suh mummy tarok ubat eh...

    ReplyDelete
  2. nyamuk ni dia pilih orang gak nak gigit kann. bbubuh cream bagi nyamuk tak gigit tu kat adam. busuk skit bau dia tapi berkesan.

    ReplyDelete
  3. adam sgt cute walaupun kene gigit nyamuk...(*v*)

    ReplyDelete
  4. ala sian adam kene gigit nyamuk sampai camtu ni kulit sensitif benor ni :)

    ReplyDelete
  5. nyamuk????????

    cis!!!

    nanti makcik tedi karate nyamuk tu!!!

    bahaya tau adam.. suruh mummy buat langkah2 keselamaat seperti memasang ubat nyamuk yg lebih berkesan.

    hati2 sekarang denggi mmg tengan mengamuk juga!@

    ReplyDelete
  6. cute je muka ada tersengih tu ...w/pun dah kena cium ngan nyamuk, adam tetap tomeiii... : )

    ReplyDelete
  7. ala siannye adam..
    nyamuk ni jahat sungguh....
    xpe nnti da besar, Adam gigit plak nyamuk tu ye

    ReplyDelete
  8. salam..uh, adam..meh la ddk umah aunty dlu sementra daddy pi berperang~~

    mesti selamat pnya^^

    okeh adam?><"...
    *ttp senyum walaupn sakit....uh, harus contohi adam nih.....kecik2 da blh jd contoh.....bgs2..

    ReplyDelete
  9. hahaha..apa lah encik nyamuk ni..geget la mummy n daddy adam je kan. :P wekk.

    ReplyDelete
  10. siannya adam.. xpe² sbb still maintain ensem..

    ReplyDelete
  11. ala cian adam mucuk~
    nanti auntie marah nyamuk2 tu k

    ReplyDelete
  12. hahahaha tak ensem da adam..
    jom break la ek adam..
    nnt da ensem cari i balek taw..
    kakakaakaka

    ReplyDelete
  13. mesti nyamuk betina tu adam.. bukan sekali, tapi TIGA kali......

    ReplyDelete
  14. adam sgt comeyy!!
    nyamuk pon suke..
    tapi kak nourul lagi suke ngan adam yg kacak ni..
    hehehee..
    p/s:akk ke aunty ek yg sesuai?.hehe)

    ReplyDelete
  15. uuish byk nye komen, ahhaha! mekasey komen yep!

    naomei, break? bila masa kita declare haaa? wahahaa~

    ReplyDelete
  16. waaaaa...mak cu pon kne srangan nymuk yg mlampau ni..abeh my legs :((

    ReplyDelete
  17. ishh..nk kena btol la nyamuk2 niyh..
    smpai ati ggit bdak comel..

    ReplyDelete
  18. abah pesan beli kelambu utk adam yer

    ReplyDelete
  19. Salam.
    I ingat betul kene dera because my baby kene dera di nursery sampai serik nak antar ke nursery dah..
    comelnya adam..teringin anak lelaki

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Cerita Adam, Daddy dan Mummy © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair