Entri Malas: Tempat paling pelik sekali nak kena dakwah

Assalamualaikum semua!

Entri malas lagi kali ni. Bukan apa, streamyx kat rumah ni dah jadi SCREAMYX pulak. Kelajuan cipan yang sungguh menusuk kalbu. Dah telefon banyak kali kat TMNet dan sekutunya tapi tidak dapat jawapan yang jelas. Adakah sesuatu yang telah berlaku sehingga menjejaskan kelajuan Streamyx Adam? Atau ada lanun yang telah berjaya menghack signal WiFi Adam lalu menggunakan macam harta mereka sendiri? Nak pakai, pakailah, tapi jangan lah download macam-macam sampai lembab abes internet Adam. Geram la plak rasanya. Mau Adam revert back to modem biasa je baru puas hati haha. Korang semua tau tak cara camne nak check sape yang access WiFi Adam? Tau ada jawapan kat Google, saja malas nak carik. Wahahaha, boleh ke gitu?

Anyhooo, jom tengok gambar Adam dapat dalam email tadi. Bagus tuan punya tapak pembinaan nih. Orang yang ceroboh masuk kawasan dia bukan kena tembak ke, kena tangkap ke, atau kena belasah. Tapi orang yang kantoi ceroboh masuk akan diDAKWAH cukup-cukup sampai diorang tu insap dan tak akan buat lagi kerja sesia ceroboh masuk tempat orang. Kena lagi kawasan pembinaan tu. Gila bahaya nak ceroboh masuk. Kang kena timpa batu bata ke, tiang konkrit ke, besi pacak ke, tak ke naya? Keh keh keh. Okey tokey, Adam sokong sama lu wor. Kasi dakwah sama itu orang kaw-kaw aaa?
Bila la Adam nak berenti buat entri merepek nih? Hahaha...

8 comments:

  1. hehehe...
    lawaknyer adam...
    didakwah ekk...betul gak tuh

    ReplyDelete
  2. berhenti lah merepek wahai daddy adam.. kenapa adam dah lama x masuk blog auntie? dah putus kawan ke? hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha didakwah

    eh adam, wani punye streamyx pun dha jadi screamyx lah seminggu dua ni.

    ReplyDelete
  4. kehkeh.. kena dakwah lagi bisa kot.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. @ierahazira, patutnya semua benda pun kena didakwah kan?

    @meksue, ala marah ke? jgn la majuk. tak cun nanti hahaha

    @wanie, haa mmg mengong ke ek? binawe screamyx

    @asmahani, biar insap sket buat benda bukan2 haha

    ReplyDelete
  6. ahahahahaha...(sambil guling2)

    adeh, hilang duka lara layan n3 adam...

    keep up! :)

    ReplyDelete
  7. @starsyeea, owh ye ke? mekasey erp! gembira ada jgk yang suka!

    ReplyDelete
  8. baguslah kena dakwah.
    insaf sket penceroboh tu!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Cerita Adam, Daddy dan Mummy © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair