,

Jackie Chan give up berlakon, sekarang jual ikan pulak..

Assalamualaikum semua!

Disebabkan cerita Spy Next Door yang dibintangi oleh Jackie Chan bersama-sama kanak-kanak comel gagal mencapai kutipan blockbuster dan telah  di'BOO' cukup dahsyat di pawagam Amerika, maka artis Hong Kong yang sinonim dengan aksi stunt yang sungguh meknificen, akhirnya give up berlakon dekat Hollywood dan mula berkerja sebagai tokey ikan dekat Pasar Borong Selayang.

Bwahahaha, acah je En Jackie Chan. Adam gurau jer. Jangan saman sama saya wor. Adam kecik lagi. Hahaha! Actually, Adam dapat email kelakar ni, cerita pasal seorang penjual ikan dekat Singapore muka iras-iras dengan Hero Kungfu Mabuk ni haa. Sekali pandang memang serupa la dengan Jackie Chan. Wah, kalau bisnes ikan tak laku, ada chance ni mintak jadi stunt double Jackie Chan. Tapi mana boleh tak laku jual ikan ye tak? Jackie Chan tu yang jual. Cuba korang bayangkan ek camne Jackie Chan jual ikan:

Makcik nak beli ikan: Jackie, kasi itu ikan kembung satu kilo.

Jackie Chan: Satu kilo arh? Buleh. buleh. Doblas ringgit saje maa. Sudah murah wor.

Makcik nak beli ikan: Oi! Mahalnya! Aku kasi lapan ringgit saje sudah.

Jackie Chan: APA?? LAPAN LINGGIT??!! Aooo wachaaa!! *debush debush dikaratenya makcik tu dengan bungkusan plastik ikan kembung*
Hahahaha, dah mengarut. Ni ayat Adam copy paste dari email Adam:

A FISHMONGER in Singapore has been enjoying good business because he looks like popular actor Jackie Chan, reported China Press. Zhang Sui Xing, 48, who has been selling fish at a market in Empress Road for more than 20 years, has women coming to his stall because he resembles the actor. “Many customers call me Jackie Chan and also refer others to buy from me. My stall has also ended up being called the ‘Jackie Chan’ stall,” he said.
 
A customer said many people knew Zhang because he had 90% of Chan’s looks, with his big nose, hairstyle and muscles. Zhang said he had not met Chan in person but had watched all of his movies. He had also acted in the Singaporean movie, I not stupid , playing the role of Chan. “Many people have also asked for my autograph. When I said I am not Chan, they ask whether I am Chan’s brother and insist on my autograph,” he said. Zhang also enjoys discounts because of his looks and sales assistants allow him to cut queues in order to take a closer look at him.

12 comments:

  1. buat gimik je adam nie.. hahha..

    ReplyDelete
  2. adam,
    belikan makcik tedi ikan kembong sekilo!

    ReplyDelete
  3. ingt jackie chan betol2 tadi...

    ReplyDelete
  4. peehhhh...mmg sejibiklaa muka dia adam...

    ReplyDelete
  5. @wanie, haaa muka sama..tatau la kungfu sama ke tak

    @chaon, laa gimik la baru besh. kan kan?

    @si tedi, buleh tapi takleh tawar yerp? nanti kena hambat dgn jackie chan

    @baby busyuk, hehehe dah tekene ke

    @nadiah, kembar bau bacang kut kan?

    @don&nor, pelanduk dua serupa aunty...

    ReplyDelete
  6. perghh seiras tu...mesti laku ikan dia kan n mesti org panggil dia jackie chan jugak..hehe

    ReplyDelete
  7. ingatkan jackie chan betol2 le td.
    huhu.
    memang sama.

    ReplyDelete
  8. hahaha.. ingat betul2 jackie chan td, hehehe

    ReplyDelete
  9. ya la.. sekali pandang cam jackie chan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Cerita Adam, Daddy dan Mummy © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair