Adam Rayyan says "I am Iron Man!"

Assalamualaikum semua!!

Adam pasti korang semua pernah tengok cerita Iron Man lakonan Robert Downey Jr kat wayang baru-baru ni. Kami sekeluarga pun minat campur fanatik habis dengan citer tu. Hero hensem, awek cun, aksi lawan campur letup meletup yang cukup gorjes ditambah pulak dengan lawak yang kelakar sempoi, bukan lawak sampah cam cerita Transformers 2 tu. Iklan je gempak, tapi cerita cam budak tadika je yang tulis skrip.

Anyway, walaupun kami sekeluarga minat habis dengan citer Iron Man tu, tapi kami satu famili masih lagi belum dapat tengok Iron Man 2 kat pawagam. Sebab? Adam kan baby lagi takkan nak pergi tengok wayang pulak. Nanti Adam jerit-jerit dalam wayang kang, malu jer Daddy dan Mummy nanti. Tu yang kami sekeluarga dok tercongok tunggu DVD IRON MAN 2 keluar. Apa? Beli DVD pirate? Oooowh tak main la pirate-pirate ni. Nanti nak tengok Iron Man lawan, ada pulak bayang-bayang orang duk lalu lalang nanti cari seat kat dalam panggung. Tak kuasa Adam tengok citer quality cheapskate cam tu. HUH!! Korang pun jangan beli tau yang pirate punya. Kantoi kena denda sakit wooo...

Korang semua meh dekat sket meh. Adam ada rahsia nak kongsi dengan korang semua. Jangan bagitau orang lain tau. Sebenarnya, Adamlah IRON MAN yang sebenar. IRON MAN duk kat Malaysia hehe. Nak lagi tepat IRON MAN duduk kat Puchong. Haaa mesti korang tak percaya kan? Cuba korang tengok gambar bawah nih.
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |
                                                                                v

Taraaa! Tulah korang, Adam dah bilang korang tak nak percaya. Kang Adam tembak dengan repulsor cannon kang baru korang nak percaya ek? Sila abaikan Encik Moo dalam gambar yep. Adam saje je bawak Encik Moo jalan-jalan sekali masa Adam jadi Iron Man sebab Encik Moo ni manja ya amat. Pantang kena tinggal, nanti dia merajuk. Husssh! Nasib baik baju Iron Man ni banyak poket, jadi boleh sorok Encik Moo bila masa lawan orang jahat.
Hehehe, Daddy pun teringin nak pinjam helmet Iron Man Adam. Disebabkan semalam Hari Bapa, Adam kasi Daddy pinjam free of charge. Hari lain pun free je pun sebenarnya. Takkan nak charge Daddy kut. Maunya Daddy boikot belikan susu Adam tak haru Adam nanti? Uuuu, takutnyer.

Hahaha, sudah mengarut. Jom serius balek. Korang semua tau tak apa sebenarnya kebolehan Iron Man yang sejati, tapi dia tak pernah tunjuk dalam mana-mana filem, tv, mahupun komik yang ada dalam pasaran? Nak tau? Korang tengok pulak gambar bawah ni yang menunjukkan kebolehan rahsia Iron Man. Nak upah Iron Man gosok baju Daddy la every weekend. Mesti tajam je side kemeja Daddy nanti hehe.
Okey dah korang. Pegi baca blog orang lain plak. Bye!!

3 comments:

  1. sian kat daddyadam.. dulu dia kecik2 iron man tak smpai mesia lagik.. sbb tu jd mcm tu.. hahaha.. you're ding it right

    ReplyDelete
  2. hero Malaya la nie yer.... tahniah2. berbangga nie...!!

    ReplyDelete
  3. wah baru jer adam pakai topeng iron man aunty dah cair.. belom lagi adam pakai complete degn baju iron man... mesti macho ek.. hihii

    iron man 2 memang superb u. mesti tengok!! siap ada sequel for no 3 & 4

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Cerita Adam, Daddy dan Mummy © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair