Keluarga angkat Adam di Cardiff

Assalamualaikum semua!!

Lama betul Adam tak update belog. Rasanya inilah period yang paling lama tak update. Mesti yang loyal reader pun dah  tak kuasa dah menyinggah, asyik tengok cerita basi je gyaahaha! So sorry lah. Adam akan cuba ubah sikap jadi rajin balik update belog. Bukan apa, kekadang nak update belog kena edit gambar dulu, malas la plak. Nak buat entri takde gambar, tak best plak korang baca. Adam sendiri pun rasa tak best nak tulis. Takpela, doa je lah Adam jadi rajin update belog okeh kengkawan?

Kali ni Adam nak share gambar satu keluarga special bagi Adam. Family Uncle Yusof dan Auntie Sue. Masa kami sekeluarga pergi ke Cardiff hari tu untuk hadiri graduation Mommy, family Uncle Yusof dan Auntie Sue telah bermurah hati menumpangkan Adam, Daddy dan Mommy. Alhamdulillah, walaupun kami tak pernah kenal atau bersua muka sebelum ni, tapi hospitality yang ditunjukkan oleh Uncle dan Auntie sekeluarga cukup mengharukan kami satu famili. Rasa cam dah kenal lama je, padahal kenal pun dalam email sebelum ni.


Ni gambar Adam, Uncle Yusof, Auntie Sue dan Mommy. Depa ni semua duduk dekat Cardiff sebab Auntie Sue sambung belajar PhD. PhD bidang apa erm lupa plak. Takpe nanti balik Adam tanya dekat Mommy. Uncle dan Auntie ada 5 orang anak, semuanya anak dara. Cun woo! Speaking England lagi tu!! Adam suka dengar depa cakap omputeh. Dah tak ubah macam Victoria Beckham cakap. Adam pun nak cakap macam tulah bila Adam besar nanti. Tapi, walaupun depa cakap omputeh terer, tapi bila cakap melayu trus automatik jadi slang Terengganu. Hihihi...kelakar betol.


Ni gambar Along, Angah dengan Yaya sama Adam. Gambar amik masa first day Adam sampai rumah Uncle Yusof dan Auntie Sue. Along dan Angah tu kiranya dah masuk sekolah sekolah menengah kalau kat Malaysia. Kakak yaya tu sekolah rendah lagi. Punyalah happy Adam tak pasal-pasal jer dapat kakak ramai. Best betul dapat main dengan kakak-kakak semua.


Ni pulak gambar the rest of anak Auntie Sue. *tak pasal-pasal speaking english grammar terabur*  Dari kiri, kak Yaya lagi sebab dia suka amik gambar, Mommy, Adam, kak Ika, kak Maryam dan Auntie Sue. Gambar amik lepas morning breakfast. Kak Maryam tu kiut sesangat. Umur baru 4 tahun tapi dah pandai nyanyi lagu Justin Bieber yang baby baby baby tu. Haaa... rugi betol tak suruh Daddy rakam. So sweet!

Kami duduk rumah Auntie Sue ni sekejap je pun, adalah dalam 4 hari je. Pasal Abahtuk ada pesan dulu kalau duduk rumah orang jangan lama-lama. Mengganggu privacy orang dan kesian kat tuan rumah terpaksa layan kita sebagai tetamu lama-lama. Tapi Auntie Sue dan Uncle Yusof memang tuan rumah yang terbaik!! Adam tengok Daddy makan masakan Auntie Sue, ya Allah! Semangat!! Ada pulak tu masak BBQ kambing dan ayam lagi. Lagilah semangat Daddy makan gyahaha! Pastu pulak Uncle Yusof bawak kitaorang jalan-jalan pergi car boot sale kat Sully. Best byk benda ada jual kat car boot tu. Tapi itu Adam cerita lain entri lah. 

To Uncle Yusof and Auntie Sue sekeluarga, Adam mewakili Daddy dan Mommy nak merakamkan jutaan terima kasih yang tak terhingga atas hospitality Uncle dan Auntie kepada kami. Allah saja yang dapat balas budi baik Uncle dan Auntie. Nanti balik Malaysia bagitau ye? Adam standby jemput kat KLIA.

Daaa~


6 comments:

  1. patot la lame tak nampak adam.. pegi cardiff rupenye.. enjoy je adam kat sane.. =)

    ReplyDelete
  2. cerita dah basi la weii.. teruk betol daddy adam ni.. adam rupa dah lain tau skang.. ni zaman adam kecik2 nih.. hahahaha...
    adam, auntie jeles okeh adam kecik2 dah jalan jauh..

    ReplyDelete
  3. @chaon, heee syukur ada rejeki Adam gi sana

    @meksue, basi basi pun, baca gak kan kan? mwahahaha~ nanti la byk lagi nak hapdet ni. eh meksue pun jalan obersea apa, takmo la jeles2.

    @auntie hernee, besh besh. auntie gi matta fair cari teket lekas.

    ReplyDelete
  4. comel sungguh adam..
    salam singgah ke blog saya..
    TQ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Cerita Adam, Daddy dan Mummy © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair