Adam in Caerdyd Part One

Assalamualaikum semua!!

Uish, punyalah lama Adam tak update blog ni, sampaikan dah naik hutan rimba kat blog ni haa. Harap maaf, sebab dah lama menyepi. Dari ada loyal follower, sampaikan dah ada loyal hantu je yang hinggap kat blog Adam. Lol...

Tapi takpe. Berbekal dgn tekad dan azam baru, Adam akan kembali menulis seperti dahulu. Tapi kalau rasa macam kurang best berbanding dengan post dulu tu, kira biasalah. Dah lama berhenti kan, sure ada lari tune sikit. Enjin kereta kebal pun kalau dah lama tak start, berkarat. *Start dah melalut*

Anyhow, untuk entry kali ni, nah Adam dgn rasa tak malunya menyambung kembali cerita kami sekeluarga pergi ke Cardiff pada tahun 2010. Yer, memang cerita dah basi tapi Adam nak gak cerita kasi korang jeles tahu sambungan trip kami hari tu. Hihi!


Gambar-gambar yang ditepek kali ni adalah gambar kami sekeluarga di Queen Street, Cardiff. Queen Street ni kira macam Pavillion atau Bukit Bintang la kalau kat Malaysia ni. Banyak kedai-kedai yang menjadi kegilaan para wanita terletak di Queen Street ni contohnya seperti Topshop, Zara, Laura Ashley dan lain-lain. Tapi bezanya, kat sini semua orang jalan kaki je. Kereta semua parking kat luar. So memang rasa enjoy sangat kalau kita jalan kaki santai sambil sambil cuci mata tengok kedai yang beraneka ada di sini. Cuci mata je, kalau cuci wallet, alamatnya Daddy balik Malaysia kena hambat dengan Ah Long berlesen je la nanti.



Queen Street ni memang best. Kiranya dia menjadi pusat tarikan pengunjung yang datang ke Cardiff City ni. Korang orang Malaysia lagilah harus melawat. Maklum lah, kelab bola sepak Cardiff City F.C kan dulu pernah diterajui oleh orang Malaysia. Datuk Chan Tien Ghee kot kalau tak silap. Entah, Adam duduk je Cardiff dulu dengan Mummy, tapi Adam support Liverpool macam Daddy. Haha!


Ini pulak gambar kami depan Faculty Mummy di Cardiff University. Sorry ye, tak de gambar long shot Faculty Engineering ni atau dalam bahasa Welsh nya PEIRIANNEG (berbelit lidah nak sebut). Tangan Adam masa ni kecik je, tak larat nak pegang kamera Mummy lama-lama nak ambil shot bagai kat situ. Lagipun hari tu hari Ahad, fakulti tu tutup. Jadilah ambil gambar depan bangunan tu saja. Lokasi dia terletak betul-betul dekat dengan Queen Street. Jadi adalah menjadi satu kemestian Mummy pergi shopping dulu bila Mummy habis kelas setiap hari masa Mummy belajar. * "padan la berbundut-bundut kotak Mummy bawak balik Malaysia hari tu", ujar Daddy...lol! *


Seterusnya kami pertontonkan aksi gedik kami di depan Cardiff Castle. Cardiff Castle ni best tau! Banyak aktiviti menarik depa anjurkan kat sini seperti jousting dan medieval play reenactment. Korang tanya apa dia jousting tu? Dia kira ala2 macam dalam cerita Merlin kat TV3 tu, yang korang naik kuda, lepas tu lawan cucuk2 pakai kayu panjang tu. Haha! Sekitar castle ni pun cantik dengan hamparan rumput menghijau dan pokok bunga yang sangat lah chantek. Kalau musim panas, memang normal la kalau warga kota Cardiff ni duk melepak baring-baring sekitar kawasan castle ni sunbathing. Kesian betul depa ni. Jarang sekali dapat menikmati cuaca panas sebab selalunya cuaca kat Cardiff ni suram dan kelam disusuli dengan hujan renyai-renyai. Daddy kata macam kat Gotham City pun ada, haha!


Ini gambar kami nak balik rumah Uncle Yusuf dan Auntie Sue setelah penat berjimba-jimba di bandar Cardiff. Kalau sapa yang dah lupa siapa Uncle Yusuf dan Auntie Sue ni, boleh korang baca balek kat sini. Masa ni ada event kat Millenium Stadium ni, tu pasal dalam gambar Adam tepek ni ada ramai orang keluar stadium. Kalau tak silap ada perlawanan ragbi kot masa tu. Orang Cardiff memang fanatik habis kat ragbi sebab team ragbi Wales kuat, tak macam team bola Cardiff City depa haha! Ooo tapi tu dulu, sekarang Cardiff City punya jersi pun dah mahal sebab dah penah masuk Premier League Barclays. Dulu murah jer, adalah tak sampai sepuluh pound kut untuk sehelai jersi bola haha!

Okey enough for today. Sambung esok plak for the next adventures of ADAM RAYYAN!!!

Daaaa~


2 comments:

  1. adaammmmmm !!!

    punyala lama tak update blog... sila update muka jambu terbaru ! hehehe

    eeee update2 sambung 2010 punye story? saja bagi auntie jeles ye !

    ReplyDelete
  2. harap bersabar ye auntie wanie.
    biar adam publish dulu semua entri backlog yang dah menimbun dalam thumbdrive ni...

    :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Cerita Adam, Daddy dan Mummy © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair